Jonas Bill

 

Jonas Bill

  • Uppvuxen i Åkersberga, 3 mil norr om Stockholm.
  • Gick på tekniskt gymnasium i Täby och efter det blev det lumpen i Vaxholm. Ja, förr i tiden gjorde man lumpen.
  • Började på KTH med inriktning Väg & Vatten -83 och tog examen -87.
  • Började -87 arbeta på ett företag som hette Ohlsson & Skarne, finns tyvärr inte mer. Ett fint ”litet” bolag med familjekänsla. Företaget blev uppköpt av
  • Skanska där jag jobbade som projektingenjör och biträdande arbetschef fram till år 1999 då jag sa upp mig.
  • Jag startade ett byggföretag som hetta Mancon Entreprenad med några kollegor. Vi drev mellanstora entreprenader på totalentreprenad med det som idag populärt kallas ”öppna böcker”. Detta var, och är, ett självklart sätt att arbeta med kunden. 2005 sålde vi företaget till Veidekke, det norska stora byggbolaget. Anledningen att vi gjorde det var flera men att de blev just Veidekke var bland annat för att vissa personer vi kände från Skanska numera arbetade där. Sedan att Veidekke i Sverige var ett ungt företag med nybyggaranda och vettiga värderingar spelade också en stor roll. Jag jobbade där i nio år (varav 6 år helt frivilligt då vi som sålde vårt bolag var inlåsta i 3 år). På Veidekke jobbade jag framförallt i tidiga skeden som ansvarig för affärs- och projektutvecklingen på entreprenad i Stockholm. Hann även med att vara regionchef under en övergångsperiod.

 

Valde våren 2014 att lämna Veidekke och starta ett nytt byggbolag ihop med två kollegor samt en tidigare kund som gick med som delägare. Vi heter BOX Byggsystem och min förhoppning är att bolaget ska vara så kompetent och framgångsrikt att vi om 10-15 år ska ha samma goda klang och vara lika populärt bland kunder och medarbetare som Ohlsson & Skarne där jag började min så kallade karriär. På BOX Byggsystem är jag VD och jobbar mycket med själva affären vilket då också även innebär mycket arbete i det tidiga skedet.

 

Bor i Sollentuna med mina två barn, på halvtid. Älskar golf och varmt väder. Gillar inte kyla (vilket också är kass när vi bygger hus).

 

Du når mig på 070 5904221 och jonas.bill at boxbygg.se

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________