BOX i samhället

BOX och människor på flykt

 

Världen brinner, de som kan flyr. Samtidigt lever vi andra våra liv, lämnar på dagis, åker till jobbet, funderar på vad vi ska äta till middag, oroar oss över våra barn..

Dessa verkligheter finns samtidigt och många fundera på vad man kan göra för att orka med att det är så. Initiativ som ”Vi som tar emot flyktingar”, ”Vi som gör vad vi kan”, mfl visar att 10 tusentals människor vill, och behöver, göra mer än att ge pengar till välgörenhetsorganisationer eller demonstrera för alla människors rätt att leva.

 

På BOX är det likadant och efter en del funderande tänkte vi följande:

 

Vi bör jobba på tre fronter/tidshorisonter

1) Göra en insats som underlättar livet för, iaf några, av de personer som försöker ta sig från krigszoner till, exempelvis Sverige.

2) Delta i ett långsiktigt program med målet att stödja integreringen av barn och ungdomar i Sverige.

3) Delta i program för integrering av ingenjörer som flytt till Sverige.

 

Insatser inom de tre områdena är:

1) Ekonomiskt stöd till Röda korsets hjälp för människor på flykt.

2) Vi uppmuntrar alla på BOX att lägga 4 (betalda) arbetstimmar per månad på volontärarbete.

3) Ta in praktikanter från arbetsförmedlingens integreringsprogram för ”nyanlända ingenjörer”

 

 

BOX i samhället

 

Vi är vänföretag till Stockholms Stadsmission 2017. Varje dag gör Stockholms Stadsmission skillnad för människor som lever i utsatthet i staden. Vårt stöd bidrar till akuta insatser såsom mat och kläder. Men också till att människor får känna gemenskap och får kraft och motivation att förändra sina liv. Tillsammans gör vi Stockholm till ett mänskligare samhälle för alla.”öretagande gör skillnad och företag har därför ett stort ansvar i samhället. Som byggare ansvarar vi för det vi bygger och vår egen personal men också för hur de underentreprenörer vi anlitar tas emot och har det i våra projekt.

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________